wat-is-een-annuleringsverzekering

Wat is een annuleringsverzekering

Indien u wilt weten wat een annuleringsverzekering is, is het goed de tekst op deze pagina te lezen en de voorwaarden van onze annuleringsverzekeringen door te nemen. Samengevat kan het antwoord op de vraag "wat is een annuleringsverzekering" als volgt gegegeven worden.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die de annuleringskosten ( geheel of gedeeltelijk ) dekt wanneer uw reis of vakantie door bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden niet door kan gaan ( geannuleerd ) moet worden of afgebroken moet worden. Denk hierbij aan een gebeurtenis zoals een ongeval, overlijden of ernstige ziekte van uzelf of uw familie in de 1e, 2e of ( soms ) 3e graad (overlijden 3e graad). De dekking is meestal uitgebreider dan de genoemde voorbeelden, er is vaak ook dekking bij bijvoorbeeld onvrijwillige werkloosheid of echtscheiding. Zie de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Wat de dekking van een annuleringsverzekering betreft, die kan per verzekeringsmaatschappij of type annuleringsverzekering verschillend zijn. Het kan dus zinvol zijn de verschillende annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij werken samen met Europeesche Verzekeringen, hier kunt u verschillende types annuleringsverzekeringen afsluiten, waarvan de kortlopende annuleringsverzekering en de doorlopende annuleringsverzekering het bekendst zijn. Hieronder een beknopte uitleg van de kortlopende annuleringsverzekering en en de doorlopende annuleringsverzekering zoals die wordt aangeboden door Europeeche Verzekeringen. In de voorwaarden van deze polissen kunt u lezen wat een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering is en welke annuleringsdekking deze bieden. U kunt via deze website online een annuleringsverzekering bij Europeesche Verzekeringen afsluiten.

Informatie kortlopende annuleringsverzekering ( voor één bepaalde reis of vakantie )

Informatie doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering

Wat een kortlopende annuleringsverzekering is, is als volgt te formuleren:
Een kortlopende annuleringsverzekering is een tijdelijke verzekering tegen annuleringskosten.
Een kortlopen de reisverzekering wordt in de volksmond ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd. U sluit deze tijdelijke reisverzekering dus af voor één bepaalde vakantie of reis. Bij de kortlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen heeft u de mogelijkheid om tegen betaling van extra premie een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering met Allrisk dekking af te sluiten. U mag uw vakantie of reis dan om nagenoeg alle redenen annuleren en heeft dus een ruimere dekking dan de standaard annuleringsverzekering. Wel is het zo dat als u uw vakantie of reis annuleert op grond van de Allrisk dekking u maximaal 75 % van de annuleringskosten uitgekeerd krijgt en u niet mag annuleren vanwege het weer of als u geen zin heeft om op vakantie te gaan. 

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Bij een doorlopende annuleringsverzekering bent u het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Bij Europeesche Verzekeringen kunt u ook kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering met Allrisk dekking. Meestal is een doorlopende annuleringsverzekering onderdeel van een doorlopende reisverzekering maar u kunt bij Europeesche Verzekeringen ook "los" een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Indien u exact wilt weten wat de dekking van de doorlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen is en welke mogelijkheden er zijn, kunt u het beste de voorwaarden doorlezen.

Wanneer een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking kunt u het hele jaar door afsluiten, houdt u er rekening mee dat als u ook de rechtsbijstand dekking wilt ( via DAS) en u uw polis bij Europeesche Verzekeringen afsluit, u te maken heeft met een wachttijd van 3 maanden. De eerste 3 maanden na het afsluiten van de reis annuleringsverzekering heeft u dus geen recht op juridische bijstand. In de voorwaarden vindt u andere belangrijke wetenswaardigheden. 

Wanneer een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Voor de meest optimale dekking is het verstandig uw kortlopende reisverzekering binnen 7 dagen na het boeken van de reis af te sluiten. Zie artikel 2.2.4 van de voorwaarden kortlopende annuleringsverkering Europeesche Verzekeringen voor een uitleg.

Wat is een annuleringsverzekering voor een groep?

Een annuleringsverzekering voor een groep wordt ook wel groepsannuleringsverzekering genoemd. U sluit deze af als u met een groep of grote groep een reis hebt geboekt en een annuleringsverzekering wilt afsluiten.